maanantai 27. tammikuuta 2014

Jumppapallo

Jumppapallo on veikeä sisustusesine mikä löytyy monista suomalaisista kodeista. Harhaanjohtavasta nimestään huolimatta jumppapallo ei ole urheiluväline.

jumppapallo
Suomalaiseen makuun sopiva, hiirenharmaa jumppapallo

Jumppapalloja käytetään usein ihan koriste-esineinä piristämään ankeaa asuntoa veikeällä muodollaan. Jumppapallot ovat usein myös iloisen värisiä.

Jumppapallo ei kuitenkaan ole pelkästään koriste-esine. Jotkut ovat keksineet että sen päällä voi istuakin. Villeimmissä huhuissa sen päällä on jopa harrastettu seksiä! Itse lähdin kiinnostumaan jumppapallosta juurikin istumisvälineenä.

Edellisviikolla meillä kävi töissä joku työterveysihminen vääntelemässä tuolejamme ja työpisteitämme uusiin asentoihin. No selkähän siinä sitten meni jumiin kun ei saanutkaan enää röhnöttää. Päätin kokeilla ratkaisuksi toimistollamme vapaana pyöriskelevää jumppapalloa.

Luulisi että pallon päällä on vittumaista istuskella, ihan jo sen muodonkin vuoksi. Mutta pienen totuttelun jälkeen se alkaa olla jo ihan mukavaa. Ja jos aivot alkavat jumittaa, voi ilahduttaa itseään ja työkavereitaan hytkymällä ylös alas. Nukahtaa ei kannata, koska silloin voi pää kopsahtaa lattiaan.

En ole vieläkään saanut hankittua kotiini tuolia uutta työpöytääni varten, joten ajattelin että josko hommaisin tuollaisen lupsakan pallon. Ja kierrätyshenkisesti ajattelin kysäistä Facebookista että pyörisiköhän jollakulla nurkissa ylimääräistä palloa, jos se vaikka ei esimerkiksi enää sovi uusien verhojen väriin. Sopiva, vähän käytetty pallo löytyikin alta aikayksikön. Ja hyvä niin, koska Eschalon Book III julkaistaan ensi kuussa eikä sitä taida viitsiä pelata sohvalle käpertyneenä. Istumavälineelle on siis heti käyttöä.

Tiedän kyllä että joku edelleenkin sitkeästi väittää että jumppapallon kanssa myös jumpataan, mutta en ole saanut ainakaan ensi käden tietoa että näin olisi tapahtunut. On yhtä todennäköistä että turtleseistakin tuttu sai olisi oikeasti riisinistutuspuikko.

Riisinistutuspuikkoja, kuva Wikipedia

1 kommentti:

  1. Jalostetumpi versio jumppapallosta on Pilates-tuoli, jota olen juuri pari päivää testannut töissä. Ei paha :)

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.