maanantai 27. tammikuuta 2014

Sirui T-005KX kamerajalusta saapui

Koska olin reipas ja selvisin varpajaisristeilystä juomatta alkoholia, päätin jo palkita itseni. Tilasin siis viikko sitten itselleni lupaamani kamerajalustan. Ja tänään se saapui.

Jalustan mukana tulee C-10 pallopää ja suojapussi. Itse jalusta on tukevan oloinen ja varsinkin johonkin Anttilan halpiksiin verrattuna todella laadukasta tekoa. Toiminnaltaan se eroaa melkoisesti esimerkiksi työpaikkani Manfrottosta, lähes kaikki asia tapahtuvat kiristysrenkaita tai nuppeja pyörittelemällä. Jalustan jalat tuovat ensimmäiseksi mieleen teleskooppipampun.

Sirui T-005KX & Olympus PEN
Sirui T-005KX jalat lyhyinä.

Kameran kiinnikkeen kiinnitys ei ole ihan yhtä hyvä kuin sormille näpäyttelevässä Manfrottossa. Kiinnike lukitaan paikalleen yllätys yllätys, nuppia kiertämällä. Manfrottossa ei tarvita apuvälinettä, esim. kolikkoa kiinnikkeen ruuvaamiseen kameraan mutta tässä tarvitaan. Sormitiukkuus ei oikein riitä pitämään kameraa paikoillaan.

En ole vielä hirveästi ehtinyt perehtyä jalustaan mutta pari sisäkuvaa otin jalat lyhimmässä asennossa. Ulos en aio näillä pakkasilla kameran kanssa lähteä. Kuula liikkuu jos ei nyt silkinpehmeästi niin ihan riittävän mukavasti. Ja täytyy kuitenkin muistaa että jalusta maksoi kotiin kuljetettuna vain reilu satkun. Hiilikuituisesta versiosta olisi saanut pulittaa tuplasti. Mitään kovin isoa kameraa en kyllä laittaisi tämän päälle killumaan, mutta pienirunkoinen PEN E-PM1 sopii jalustalle erinomaisesti. Tarvittaessa jalustaan saa myös lisäpainon roikkumaan.

Ja lopuksi niitä kuvia:

Marcus Kinkaid
Marcus Kinkaid

Philips jääkaappi
Vanha kunnon jääkaappini

Aikast pelottava kani.

Megatron olisi pitänyt siistiä.

Nasse-setä on hyvin hyvin vihainen.

Möykky.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.