torstai 13. maaliskuuta 2014

Henkilökohtaiset tuotantotavoitteet

Me kaikki tuotamme jotain, vähintäänkin töissä, monet myös vapaa-ajalla. Jopa työttömän tehtävä on tuottaa papereita virkamiehille pyöritetäviksi. Yleensä tuotantotavoitteet asettaa joku muu mutta sosiaalisessa mediassa asetamme ne usein itse.

Päässä liikkuu, ei mikään

Töissä tuotan asiakkaalle mainoksia ja tunteja järjestelmään. Sivutuotteena syntyy rahaa tilille. Tuottaminen ei kuitenkaan lopu kun rojahtaa kotisohvalle. Sosiaalinen media janoaa jatkuvasti uutta sisältöä. Päivityksiä, postauksia, twiittejä, kuvia, ihan kaikkea mitä keksiä saattaa. Entisistä kuluttajista on tullut tuottajia. Tavoitteet asetamme ihan itse.

Vanha letkautus kuuluu että "ajattelen, siis olen olemassa". Nykyään ollakseen olemassa täytyy twiitata, postata, kommentoida ja päivittää. Tai näin me olemme antaneet itsellemme uskotella. Jos ei ole mitään postattavaa, alkaa monia ahdistaa. Monet eivät taas piittaa siitä että ei olisikaan mitään sanottavaa. Ne omat aivopierut postataan joka tapauksessa. Tai sitten juodaan kaljaa vessanpytystä.

Blogikaan ei kirjoita itse itseään ja olen kirjoitellut silloin tällöin vähän muuallekin. Sisältöjä pitäisi vielä ehtiä itsekin selata ja lukea. Huomasin myös saavuttaneeni jonkinlaisen sosiaalisen median kyllästymispisteen. Elämään ei vaan mahtunut enää enempää. Toisaalta Facebook on tehnyt kaikkensa tehdäkseen syötteestä mahdollisimman ikävän lukea. Samaten hilpeät opiskelijoiden juopottelukuvat on jostain syystä vaihdettu lapsiin, eläimiin ja ruoka annoksiin. Boring.

Jokaisella tulee joskus mitta täyteen. Runsauden sarvi tyrehtyy. Silloin kannattaa pitää taukoa. Moni bloggaaja pahoittelee että ei ole kirjoitellut viime aikoina (kun eivät muutakaan kirjoitettavaa keksi). Minä en. Viime kuukausina olen keskittynyt lähinnä kuluttamaan sisältöjä, ei niinkään tuottamaan. Ja se on kuulkaas välillä todella rentouttavaa puuhaa. Voi matkata kaukaisiin maailmoihin ja antaa tarinan viedä sitä sen kummemmin pohtimatta. Treenikorttinikin vanheni, joten sekin aika on mennyt erilaisia sisältöjä nauttien.

Mutta nyt lumetkin ovat sulaneet ja talvimasennus alkaa kaikota, joten kai se on taas palattava "sorvin ääreen". Toisaalta olen mehustellut ajatuksella että jos hylkäisi kaiken. Blogin, Twitterin, Pinterestin, kaikenlaiset toimet ja tehtävät ja keskittyisi ihan vaan muutamiin asioihin. Ei kuten nyt että vähän kaikkea kaikkialle. On tullut oltua "jack of all trades but master of none". Saa nähdä muuttuuko mieli kun ruoho alkaa taas vihertää.

2 kommenttia:

 1. Omalla kohdallani olen miettinyt blogin aloittamista, mutta muiden tekstien lukeminen vie niin paljon aikaa että ei millään jaksa. Pitää olla sosiaalisessa median palveluissa jatkuvasti päivystämässä, että ei vain mikään kiinnostava tieto mene ohi. Tekisi varmaan hyvää ottaa vähän etäisyyttä sosiaaliseen mediaan, se on vain hieman vaikeaa kun työskentelee IT-alalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin pitäminen ei kyllä ole helppoa. Itselle tämä on kolmas blogi, kaksi ekaa olivat aika onnettomia yritelmiä.

   Itseni tekisi mieli välillä keskittyä ajattomampiin aiheisiin, sellaisiin jotka eivät muutu kovin nopeasti.

   Poista

Jätä toki kommentti tai kysymys.