sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Toimiston täti muistelee

Näin tässä yksi yö unta armeijasta. Sellaista unta että siellä oli ihan kivaa eikä se loppuaika mitään kamalaa ollutkaan. Ja kun iltapäivälehdistö mehustelee valmiuden nostamisella, niin mitäpä jos käy käsky?

Tuleeko puhelu, sähköposti vai kenties perinteinen kirje, ken tietää? Kuinka kauan annetaan aikaa pakata kamppeet? Oikeastaan ei ole mitään hajua että minne sitä edes joutuisi lähtemään koska en ole ikinä vaivautunut tarkistamaan mahdollista sijoittamispaikkaani.

Luultavasti yhteydenottoa ei kuitenkaan ole ihan ensimmäisenä tulossa vaikka olinkin niin suosittu yksilö että kävin armeijassa oikein kaksi kertaa. Muistelisin saaneeni ihan ok arvosanat, mutta sotilaspassi ja muut paperit ovat jossain jemmassa enkä aio alkaa niitä etsimään, päätoimeltani olen kuitenkin toimistoaliupseeri, paremmin tunnettu "toimiston tätinä". Paljon siitä sai kuulla vittuilua, mutta eräs palvelustoverini kerran tunnusti että ihan vaan kateuttaan hänkin vittuil. Kun muut lähtivät metsään, jäin minä lämpimään toimistoon.

Päivittäisiin askareisiini kuului muun muassa monistaminen, vessapaperin tilailu ja ruoan kuskaaminen jollain Transitin ruoskalla. Likaisiin hommiin oli aina tarjolla auttavia käsipareja (nk. Toimistojoukkue). Sen lisäksi keittelimme kahvia ja puhuimme paskaa. Luultavasti minua ei siis ihan ensimmäisenä kaivata puolustusvoimissa. Siinä vaiheessa kun minua aletaan kaivata, on varmaan Suomen tietoliikenneyhteydet ja muut kriittiset jutut jo tuhottu/otettu haltuun ja yhteiskunta polvillaan. Mieluummin sitä valmistautuu vaikka apokalypsiin. Tosin onhan minulla aina sissipuukko terässä ja vähän säilykkeitä kaapissa, mutta eipä niille pitkälle pötkitä tosi paikan tullen.

Jokunen klapi halottu tälläkin (partioreissuilla enimmäkseen)

Näin muuten tuossa yksi kesä vähän vanhoja armeijakavereita. Katseltiin valokuvia ja videoita. Oli aika kipeää touhua. Ei sellasia tänne voi laittaa. No ehkä yhden.

Poika kansan urhokkaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.