torstai 22. toukokuuta 2014

Nettiradio joka soittaa vinyylilevyjä

Ajatus saattaa tuntua monesta aika hölmöltä, miksi soittaa rahisevaa muovilevyä verkon yli. Tai miksi hieno analoginen ääni pakataan digimössöksi. Joka tapauksessa tätä kovin epäortodoksista yhdistelmää kuuntelee mielellään.


Kun pistää VinylEars-radioaseman soimaan, ei jää epäselväksi että mistä musiikki on lähtöisin, aika ajoin kuuluu pientä rahinaa ja joskus jopa sellaista säröä johon ei digitaalisessa maailmassa ole tottunut. Musiikki on kuitenkin sitä vanhan hyvän ajan musiikkia mitä vinyyliltä kuuluukin soitella. Vaikka nykyään taitaakin olla trendikästä kaivertaa vinyylille jotain digitaalisessa studiossa väännettyä puhelaulua. Asemalla soi tuttuja klassikoita ja sitten vähemmän tuttuja. Muutama uusi tuttavuus on jo päässyt Spotify-soittolistoilleni. Tarjonnassa on lähinnä rockia ja poppia 60-luvulta 80-luvulle. Ei mitään kovin raskasta jos ei kovin kevyttäkään. Sellaista mukavaa kuunneltavaa.

Ja vaikka äänessä välittyvät vinyylevyn viat ja heikkoudet, mukana on myös fiilistä. Ja analogisessa alkulähteessä on yksi hyvä puoli. Loudnessmaisuus loistaa poissaolollaan, toistoa ei ole latistettu kompressorilla eikä ylä- ja alapäätä ole korostettu ällöttävän muhkeaksi. Kuunteleminen on kaikkea muuta kuin rasittavaa.

Leppoisaa menoa ja hyvää musiikkia on siis tarjolla ja mitäpä muuta sitä voisi nettiradiolta kaivata? Hifistelijöille on tarjolla 320k-versio ja heikomman yhteyden päässä voi kuunnella 128k:ta. Musiikkitarjonta toimii kyllä näinkin, mutta hieman ehkä jopa kaipaisin mukaan vielä karheaäänistä radiotoimittajaa kertomaan kappalevalinnoista.

Suosittelen ehdottomasti kaikille vanhan rehellisen rockin ja popin ystäville.

1 kommentti:

  1. Suomessa Radio Nostalgia soittaa myös vinyyleitä välillä. Mitä itselle osunut vastaan, ne haastaattelee suomalaisia musiikkiaihmisiä jotka rahtaavaa studioon lempivinyyleitä, joista soittelevat sitten ihan random biisejä. Vaikka en ole ihan mikään suomalaisen musiikin fani niin mielenkiintoista kuulla niitä vähän erikoisempia kappaleita mitä ei ole koskaan ennen kuullutkaan.

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.