sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Toivottavasti tulee paska kesä

Minä inhoan talvea ja kylmää. Talvella voi lähinnä kärsiä ja hävetä mutta kesällä voi tehdä kaikkea kivaa. Mutta tuleeko tehtyä? Onko kesä liian kiva?

Kuvan pelikonsoli ei liity tapaukseen.

Ei sitä enää tässä iässä kannata lähteä kesäfestareille itseään nolaamaan. Liput ovat sitäpaitsi älyttömän kalliita ja yöllä joku kuitenkin oksentaa telttaan. Uimarannalla ei ole oikein tullut käytyä vuosikausiin eikänyt enää ainakaan kannata mennä. Kaikkihan nykyään käyvät salilla tai jossain crossfittissä ja syövät pelkkää rahkaa ja jäisiä marjoja.

Mökkikeikatkin ovat katoava luonnonvara. Ennen mentiin isolla porukalla, rymyttiin kunnolla ja mentiin alasti saunaan tytöt ja pojat yhdessä. Terasseja on kahdenlaisia, niitä joissa tunnet itsesi liian nuoreksi ja niitä missä liian vanhaksi. Yökerhoista löytyy lähinnä jälkimmäisiä. Ja jos hiippailen tuohon naapuriin Puolalanpuistoon niin keski-ikä nousee reippaasti. Jos ei lasketa sitä sähkömopolla ajelevaa vanhempaa herrasmiestä joka kerää pulloja.

Ennen tehtiin myös "reissuja". Lähdettiin jonnekin ja tehtiin jotain tai sitten ei tehty mutta lähdettiin kumminkin. Notkuttiin huoltoasemien kahviloissa ja juotiin keskiolutta Corollan takapenkillä. Nykyään on kaikenmaailman kiireitä, töitä, parisuhteita, lapsia ja se Corollakin on hajonnut vuosia sitten. Itsekin olen nykyään autoton, mutta toisaalta ei Volvolla koskaan minnekään päässyt kun se oli aina rikki ja isohkon polttoaineen kulutuksen takia sillä ei juuri koskaan lähdetty minnekään.

Sitä aina odottaa että nyt tulee se mahtikesä. Ja aina se kesä livahtaa ohi ennen kun siihen ehtii kunnolla reagoida. Toisaalta jos mietin teinivuosieni kesiä, niin ne alkavat taas jo muistuttaa nykyistä elämääni. En silloin käynyt koskaan missään. Lähinnä pyöräilin kirjastoon ja valvoin yöt radiota kuunnellen, lukien kirjoja ja sarjakuvia ja piirtäen. Oma unen tarpeeni vähenee kesällä tunnin pari per yö, silloin voi arki-iltanakin luuhata pidempään. Myöhemmin aloin harrastaa jonkinlaista sosiaalista elämää ensin partion ja sitten opiskelun muodossa. Molemmat ovat viime aikoina jääneet vähemmälle.

Miks siis altistaa itsensä uv-säteilylle kuin voi nauttia hengen ravinnosta tyytyväisenä yksin kotonaan. Voihan sitä tehdä talvella, mutta ei vaan jaksa kun masentaa ja väsyttää. Viime kesänä katsoin tylsyyksissäni Netflixistä kaikki kuningas Arthur -aiheiset leffat sekä molemmat ekat Librarianit. Niissä on se sama tyyppi joka on myös Fallin Skiesissä.

Taidankin siis heti palkkapäivän koitettua painua Stockmannille ostamaan Playstation nelosen (koska minulla on sinne alekuponki) ja viettää kesän kuten "vanhoina hyvinä aikoina".

1 kommentti:

  1. Pelottavan osuva kirjoitus... Ite tosin löysin uuden kesäharrastuksen joka ihme ja kumma vie vielä ulkoilemaankin

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.