tiistai 24. kesäkuuta 2014

Esivahvistinta etsimässä

PS4:n hankinnan yhteydessä joutui vähän mylläämään taas tv-tasoa ja laitteiden kytkentöjä. Ja lisäharmiahan siitä aina piittaa. Auttaisiko etevä esivahvistin asiassa?

Nykyinen esivahvistimeni on 70/80-luvun taitteesta ja ajaa kyllä tavallaan asiansa, siinä on myös kelvollinen levysoitinesiaste. Digitaalisia sisäänmenoja siinä ei luonnollisesti ole ja niitä saa vaihdella daccista. Toisaalta telkkaristakin loppuivat hdmi-liitännät jo kesken.

Sopivaa kaksikanavaista esivahvistinta missä olisi sekä kaksi optista sisäänmenoa että levysoitinesiaste ei löydy järkihintaan jos ollenkaan. Kotiteatteriesivahvistimet ovat taas yleensä turhan kalliita enkä varsinaisesti tarvitse puoliakaan niiden ominaisuuksista. Audiovideo.fi-sivustoa lukiessani törmäsin kuitenkin edulliseen Procasteriin. Jutussa mainittu Emotiva on myöskin kiinnostava joskin kalliimpi laite.

Procaster DE4337H/BT


ProCaster DE4337H/BT -AV-esivahvistin
Lisää kuvateksti

Verkkokauppa.comin myymä Procaster on edullinen, vain 400 euroa. Se muistuttaa hyvin paljon Outlaw 975 -esivahvistinta jota on myöskin kehuttu hyväksi budjettiluokan esivahvistimeksi. Procasterin saa kuitenkin näppärästi euroja vastaan kotimaisesta verkkokaupasta. Omaa käyttöäni ajatellen Procasterissa on riittävä määrä liitäntöjä, levysoittimeen toki joutuu hankkimaan erillisen riaa-korjaimen, mutta toisaalta sorvi on muutenkin jo erillään muusta laitteistosta. Kaikki digitaaliset laitteet saisin liitettyä esivahvistimeen ja telkkarista tarvitsisi käyttää enää vain virtanappia. 

Emotiva UMC-200


Emotiva UMC-200 kotiteatteriesivahvistin

Emotiva on hieman kalliimpi, mutta myös hifistyneemmän oloinen laite. Bluetooth on hankittava erikseen, mutta muuten UMC-200 on paremmin varusteltu kuin halvempi Procaster, sen varusteluun kuuluu mm. taajuuskorjain. Emotivaa saa kuitenkin vain valmistajan omasta verkkokaupasta eli tullit ynnä muut nostavat muuten kohtuullista hankintahintaa.

Luultavasti edullisempi Procasterkin riittäisi hyvin omaan tarpeeseeni, en ainakaan toistaiseksi suunnittele laajentavani 2-kanavaista systeemiäni kotiteatteriksi. Monikanavaisessa järjestelmässä on omat kommervenkkinsä ja sellaisen omistaja löytää laitteista varmasti enemmän eroja. Eniten itseäni kiinnostaa esiasteen sekä daccin laatu. Olisi mukava päästä testaamaan että pärjääkö Procaster nykyiselle Beresfordilleni. Pistin vanhan esivahvistimeni nyt tauolle odottamaan huoltoa ja levysoittimen korjaantumista. Sitä ennen pitää rakennella yksi lisähylly tv-tasoon. Kysäisin jo K-raudasta, mutta siellä hyllylevylle olisi sahaamisineen tullut hintaa 80 euroa! Tällä hetkellä vermeet mahtuvat hyvin.

tv-taso ja pelikonsolit
Tv-taso kaipaa lisää tasoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.