torstai 17. heinäkuuta 2014

Destinyn beta alkaa tänään

Syksyllä julkaistavan Destinyn betatestaus alkaa tänään. Illalla saamme nähdä (elleivät Sonyt palvelimet kaadu) että lunastaako puolen miljardin dollarin projekti lupaukset vai räjäyttääkö peräti pankin.Ai mikä Destiny? Destiny on Halo-pelisarjastaan tunnetun Bungien uusin lupaus. Halosta poiketen Destiny ei kuitenkaan ole Microsoftin yksinoikeus ja sen päähekitysalustana on toiminut Sonyn PS4. Hauskana knoppitietona Bungie teki mac-pelejä ennen kuin siirtyi Microsoftin leiriin. Valmistuessaan Destiny tulee olemaan maailman kallein tietokonepeli nokittaen GTA V:n reippaasti. Vaikka pc-pelaajat kutsuvat itseään milloin miksikin yleväksi roduksi, näyttää että peliteollisuus sittenkin rakastavan meitä konsolipelaajia, molemmat nimikkeet nimittäin tulevat pc:lle vasta sitten joskus myöhemmin. Pc-kansaa on rangaistu myös muun muassa suunnattoman isolla Wolfenstein: New Orderilla sekä bugisella Watch Dogsilla josta taitaa se sulava 60 fps olla aika kaukana. Ostaisitte pelinne kiltisti kaupasta eikä piraattipoukamasta. Joillakin on myös sellainen tapa että uutuuspeli ensin waretetaan ja sitten myöhemmin ostetaan alennuksesta ikään kuin hyvitykseksi.

Destiny promokuva
Promokuvat ovat scififanille mieleen

Alkuepäilyistä huolimatta Destiny ei ole Halo uusilla kuorilla, toivottavasti pelattavuus on kuitenkin vähintään samalla tasolla. Ulkoisesti iso D ei ole ihan niin geneerisen oloinen kuin Halo ja tuo jotenkin etäisesti mieleen teininä lukemani eurooppalaiset tieteissarjakuvat. Mikä on siis tosi hyvä juttu. Pelillisesti oppia näyttäisi otetun ainakin Borderlandsista mikä sekin on hyvä juttu. Kyseinen sarja on yksi suurista suosikeistani. Halossa on aina ollut vahva co-oppinakin pelattava kampanja ja niistäkin minä tykkään erityisen kovasti. Destiny sotkee kuitenkin mukaan verkkopeliä ja tarjoaa nettisivun mukaan kuusi erilaista pelimoodia joista itse koen Storyn kiinnostavimmaksi. Ilmeisesti siinäkin muita pelaajia saattaa tupsahtaa näkyviin, mutta se voi olla ihan hyvä juttu oikein toteutettuna.

Mass Effectin ollessa tauolla Destiny näyttäisi tarjoavan hyvän nipun avaruusoopperan aineksia, niitä ei viime vuosina ole ollut mitenkään liialti tarjolla. Tosin nyt kun uudet Tähtien Sodat ovat työn alla ja Guardians of the Galaxy tupsahtaa kohta ensi iltaan, on jo ehditty ennustaa avaruusoopperan paluuta. Sitä odotellessa Destinyn beta maistuu varmasti.

Lisää trailereita ja muuta kuolattavaa löydät Destinyn sivulta.

Ja jos joku sattuu pyörimään viikonloppuna samoilla areenoilla, PSN-tunnarini on willboify ja Bungiella willwill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.