keskiviikko 27. elokuuta 2014

inFAMOUS: First Light (PS4)

En ollut alunperin kovinkaan innostunut Sucker Punchin inFAMOUS-pelisarjasta, mutta Second Sonin jälkimainingeissa latauskauppaan tupsahti edullinen, samalla enginellä pyörivä minipeli, päätin kokeilla.


Jossakin arvostelussa oltiin kovasti sitä mieltä että että Second Son pitäisi ehdottomasti pelata ensin läpi, mutta toisaalta, First Light on tavallaan esiosa eli prequel ja jos SS ehdottomasti pitäisi pelata ensin, miksi FL:ä ei julkaistu vain lisäsisältönä? Oma veikkaukseni on, että studio pyrkii houkuttelemaan pelisarjan pariin uusia pelaajia edullisella houkuttimella. Varsinkin Xboxista siirtyneille pelaajille maistiaiset Sonyn yksinoikeudesta ovat tervetulleita. Esimerkiksi juuri minulle.

Peli alkaa vankilasta, jonne värikkäillä neonvoimilla varustettu supersankarittaremme Fetch on päätynyt. Peli etenee takaumina ja välillä voi käydä harjoittelemassa voimiaan vankilan harjoitushuoneessa. Ja kun pisteitä kertyy, voi niillä hankkia lisäominaisuuksia ja parantaa voimiaan.

Discobileet karkasivat pahasti käsistä.

Itse peli on aika simppeli supersankariräimintä, mutta ihan mukava sellainen. Tarina ja hahmot vaikuttavat ihan kelvollisilta. Seattlen kaupunki on täynnä valon ja varjon leikkiä Fetchin neonvoimien loistaessa värikkäimpinä. Harmillisesti televisioni värikylläisyys ja dynamiikka eivät ole ihan huipputasoa, mutta kyllä väri-ilottelusta nauttii näinkin. Eroa ei varmaan muuten edes huomaisi, mutta läppärini näytön väritoisto on aika ison asteen parempi ja ero konkretisoituu juurikin peli- tai leffatrailereita katsellessa.

Mikäli ei ole sarjaan vielä tutustunut, kannattaa ehdottomasti kokeilla First Lightiä. Jos ei nappaa, niin rahallinen menetys ei ole suuri. Itselleni FL on nyt ainakin toistaiseksi vain välipala ennen 9.9. julkaistavaa Destinyä. Ison D:n perässä seuraakin sitten aika nopeaa tahtia Dragon Age: Inquisition, joka vaikuttaisi olevan Mass Effectien tapaan melko mahtipontisen näköistä menoa. Muita kiinnostavia tapauksia ovat hetki sitten julkaistu Last of us: Remastered ja perjantaina tuleva Metro: Redux. Vaikka molemmat ovatkin uudelleenlämmityksiä, ne tuovat toivottua lisäystä PS4:n vielä suppeaan pelivalikoimaan.

Itselleni Last of us on sekin täysin uusi kokemus ja Metro 2033 jäi aikoinaan ikävästi kesken, joten inFamous jää ny aika pahaan rakoon. Vaikka First Light ihan mukiinmenevältä vaikuttaakin, sen on petrattava vielä aika paljon että Second Son lähtisi omalla kohdallani poistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.