tiistai 2. syyskuuta 2014

Älykästä valoa - Elgato Avea

Olen hieman himoinnut Philipsin Hue-lamppuja, mutta aloituspaketti on aika kovan hintainen. Nyt markkinoille on tullut järkevä kilpailija, EyeTV:stä tutun Elgaton Avea-lamput

Elgato Avea älyvalo pakkauksineen
Elgato Avea

Elgaton lamppu maksaa vain 40 euroa eikä tarvitse erillistä tukiasemaa kuten Hue. Mutta mitä tämmöisillä lampuilla sitten oikein tekee?

Himmennettävä ja väriä vaihtava valaistus onnistuu toki ilmankin, mutta älylamppu ei tarvitse kummempia asennuksia, kuin että se ruuvataan kantaan kiinni. Tunnelmavalaistuksen lisäksi kiinnostava ominaisuus Aveassa on mahdollisuus käyttää sitä heräämisvalona. Heräämisvalojakin saa toki erillisinä, mutta esimerkiksi Clas Ohlssonin halvin malli maksaa enemmän kuin Avea-lamppu ja on saanut huonot arvostelut. Kaiken kukkuraksi halvat heräämisvalot ovat susirumia.

40 euroa langattomasti säädettävästä tunnelmavalosta ei tunnu enää ollenkaan pahalta. Yhdellä pääsee jo alkuun, mutta näitä pitää varmaan hankkia parisen kappaletta.

Myös LIFX on vastaava tuote, mutta silläkin on hintaa satasen verran. Jos Avean laatu on kohdillaan, voisin kuvitella että se iskee kultasuoneen. Ilmoitetulla hinnalla se on halvempi kuin heräämisvalo ja vain kympin kalliimpi kuin Ikean väriä vaihtava ledinauha.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.