keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Apinaa pumpataan

Viime aikoina on tullut vähän sellainen olo, että meitä joskus huijataan. Huomio viedään merityksettömämpiin asioihin kun taustalla tapahtuu jotain ihan muuta. Turun Pinella-gate oli tästä viimeisin esimerkki.


käsi verhon takaa ohjaa toisen miehen kättä
Aina ei voi tietää mitä kulissien takana tapahtuu.

Turun tapauksessa kaupungin Kiinteistöliikelaitos yritti väkisin runtata huonosti valmisteltua esitystä parkkipaikoista kevyelle liikenteelle pyhitetyllä väylällä, vaikka itsekin esityksessään totesi, että liikenne ei olisi sujuvaa. Esitys herätti vastustusta ja se hylättiin yksimielisesti. Mutta ei siitä sen enempää.

Toinen paljon melua aiheuttanut tapaus oli nk. viskigate, joka perustui ainakin osittaisiin väärinymmärryksiin. Mutta koska alkoholi on suomalaisille niin rakas, pienikin kipinä voi sytyttää ison palon. Varsinkin kun virkamiehiä ja määräyksiä on viime aikoina arvosteltu muissakin yhteyksissä. Samalla nostettiin pinnalle myös vanha juttu Ron Jeremyn naamasta viinapullossa. Pornotähden ruma naama kun voi kuulemma saada ihmiset luulemaan että saisivat seksiä kun juovat kyseistä rommia.

Kaava tuntuu olevan sama. Asia on parhaimmillaan väärinkäsitys tai muuten melko mitätön, mutta vesilasiin nousee myrsky. Ja kuten tiedämme, mitä typerämpi asia, sitä paremmin se kerää huomiota.


Väkisinkin siis herää ajatus, että onko tällä kaikella joku muu tarkoitus, sellainen josta meillä ei ole mitään hajua. Ehkä joillakin on povitaskussa nippu häiriökortteja, joita sitten lätkitään pöytään kun tarvitaan savuverhoa. Viskigate osui esimerkiksi aika näppärästi juuri samaan aikaan, kun Suomen luottoluokitusta pudottiin. Ja loppupelissä viina on kansalaisesta paljon kiinnostavampi aihe kuin talouspolitiikka. Messuyrittäjälle tämä oli kuitenkin onnenpotku ilmaisen näkyvyyden takia, mutta sehän on sivuseikka se.

Tai näin minä ainakin toimisin jos olisin vallankahvassa ja haluaisin viedä huomion pois asioista joita puuhastellaan kulissien takana. Vetelisin pikku narusista ja katselisin kun sätkyukot hyppelevät veikeästi. Ei siis muuta kuin foliohattua syvemmälle päähän. Tai sitten voi yrittää seurata asioita vähän tarkemmin ja yrittää nähdä savuverhon taakse.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.