maanantai 3. marraskuuta 2014

Sähköhommia

Pistorasiat on asunnoissa yleensä aina laitettu vääriin paikkoihin tai niitä on liian vähän. Sitten on lattiat täynnä jatkojohtoja. Onneksi meillä on myös sähköasentajina tunnettu ammattiryhmä.

Kukapa meistä muutenkaan rakastaisi lattialla luikertelevia jatkojohtoja, mutta tällä kertaa johtokasa päätyi makoilemaan suoraan kulkureitille ja irrottelinkin sitä aina kun stereot ja televisio eivät olleet käytössä. Ja kun viihdekeskukselle oli kerrankin löytynyt hyvä paikka, niin pitihän sille sitten saada sähköt kunnolla. Sain myös hyvän idean miten piilottaa tv-tason takana majaileva käärmeenpesä, siirsin sen piiloon tason laatikkoon.

tv-taso, töpseli ja jatkojohdot laatikossa
Viihdekeskukselle piti saada oma pistoke.

Toinen ongelma oli kännykän ja läppärin lataaminen. Latureita irrotellaan aika tiuhaan, eikä lattian rajassa könyäminen ei ole mitenkään mieltä ylentävää puuhaa. Pistorasian voi onneksi nostaa myös lattiantasoa ylemmäksi. Toimistoissahan tämä on ihan yleinen ratkaisu, mutta kotona harvinaisempi. Omassa kodissaan saa onneksi laittaa rasiat sinne missä niitä tarvitaan.

ikkunalaudan alapuolelle nostettu pistorasia
Pistorasian ei tarvitse olla lattianrajassa.

Ja kun hommiin oli ryhdytty, niin modeemille laitettiin myös nurkkaan oma pistorasia. Sen rumasti törröttävä virtalähde näyttää turhan hölmöltä yksinään keskellä seinää. Modeemikaapeli menee vielä hölmösti ja on kaiken lisäksi karvan verran liian lyhyt.

modeemin oma pistorasia nurkassa ja liian lyhyt modeemikaapeli
Modeemillekin piti saada oma pistorasiansa.

Kolme rasiaa ja jokunen metri sähköjohtoa. Aikaa asennuksiin meni noin tunti. Työn osuuden saa vieläpä kotitalousvähennyksiin. Ei siis ollenkaan kallista siihen nähden miten paljon mukavampaa asuminen on nyt. Suosittelen ehdottomasti, jos rasiat tuntuvat olevan väärissä paikoissa tai loppuvan kesken. Kannattaa vain miettiä paikat huolella valmiiksi. Sähköasentaja ei välttämättä osaa ehdottaa rasiaa laitettavaksi juuri siihen, missä haluaisit ladata kännykkääsi. Ja vaikka pistorasioiden asentaminen onkin suhteellisen yksinkertainen toimenpide, muista valita ammattilainen jolla on luvat kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.