tiistai 9. joulukuuta 2014

JBL Clip matkakaiutin

Reissukäyttöä varten on suunnitelmissa ollut jo pitkään hankkia joku pieni ja näppärä matkakaiutin. Alunperin olin katsellut Nuforcen Cubea, mutta JBL Micron seuraaja, Clip, oli saanut kovasti kehuja ja jopa Red Dot Awards -palkinnon, joten päädyin siihen.


jbl clip matkakaiutin

Ja kuten kovan hypetyksen jälkeen usein käy, edessä on pettymys. Laitoin heti aluksi ysärimusaa soimaan ja Real Hypen Arabian Holiday teki nopeasti selväksi että ei tällä mitään teknobileitä pidetä.

Toisaalta ei pidä unohtaa että laitteella on kokoa vähän enemmän kuin jääkiekolla ja se irtoaa kaupasta noin viidellä kymmenellä eurolla. Tämän kun muistaa, se ei kuulosta ollenkaan hullummalta. Laite on suhteellisen tukeva, mutta hieman muovisen tuntuinen, annettakoon sekin kuitenkin anteeksi. Audiojohto on kiinteä ja latausjohdon virkaa toimittaa lyhyt micro-usb -kaapeli. Halutessaan laitteita voi myös ketjuttaa. Nappuloita on tarjolla kolme, virtakytkimen lisäksi napit löytyvät sekä Bluetoothille, että handsfree-ominaisuudelle.

jbl clipin käyttökytkimet
Käyttökytkimet löytyvät sivulta

jbl clipin alapuoli
JBL Clip pohjalta

Clipin ääni on jotenkin värittynyt, mutta erottelua tuntuu löytyvän jonkun verran. Laitteen voimavarat eivät kuitenkaan ihan vastaa sen ison tuntuista egoa. Itse pitäisin ehkä enemmän pehmeän neutraalista sävystä, jota löytyy esimerkiksi Tivoli Audion iPal-radiostani. Oikealla musiikilla Clip soi kuitenkin ihan mukavasti. Esimerkiksi Oasiksen Wonderwall ja Arctic Monkeysin Do I wanna know eivät tuo laitteen heikkouksia samalla lailla pintaan kuin voimakkaaseen bassoraitaan nojaava musiikki. Suzanne Vegan Luka taas maistukinu jo aika makealta. Kevyt poppi toimii ehkä parhaiten.

Ääni leviää tasaisesti ympäristöön, kokeilin myös kääntää kaiutinelementin suoraan itseäni kohti, mutta sillä ei tuntunut olevan mainittavaa vaikutusta äänenlaatuun. Clip pysyy tukevasti paikallaan takapuolella olevan kumirenkaan avulla, sen luulisi vähentävän myös mahdollisia resonansseja esim. puupöydällä. Ja kuten nimestäkin voi arvata, Clipin yläosassa on karbiinihakamainen klipsu, jolla sen voi ripustaa roikkumaan. Varmasti ihan kätevä ominaisuus. Ääntä lähtee sen verran kuin mitä voisi hotellihuoneessa kuvitella kehtaavansa soittaa ja langaton yhteys riittää hyvin 26 neliön yksiössä. Parittaminenkin onnistui käden käänteessä, joskus Bluetooth-laitteilla on joutunut tekemään jos jonkinlaisia ameriikantemppuja ennen yhteyden syntymistä.

Kun muistaa koon ja hinnan, antaa JBL Clip kyllä vastinetta rahalle. Eikä edullisen laitteen hukkuminen tai särkyminen vie konkurssiin tai harmita niin kovin. Värivaihtoehtojakin on pari, itse otin tylsästi perusmustan. Isompaa mölytoosaa havittelevalle on JBL:llä tarjolla myöskin kehuttu Charge 2. Oikeastaan matkakaiutinta hakevalla on nykyään ennemminkin runsaudenpula. Jos sormi meinaa mennä valinnassa suuhun, kannattaa turvautua asiantuntevaan liikkeeseen, monissa paikoissa laitteita pääsee myös testaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.