tiistai 20. tammikuuta 2015

Esivahvistinta etsimässä osa 2

Laitetasoni kaipaa enemmän järjestystä ja vähemmän johtoja. Pohdin asiaa jo aikaisemmin, mutta nyt sain vetoapua tuohon epätoivoiselta vaikuttaneeseen Graalin maljan etsintään Facebookin Hifiäharrastavat-ryhmältä. Mopo tietysti karkasi jo alkumetreillä, mutta hauskaa oli.

Ehdottomat vaatimukseni olivat että laitteesta löytyisi 2 optistä sisäänmenoa ja ainakin yksi analoginen (levysoitinesiasteesta iso plussa). Ei siis kolmepäinen lohikäärme, eikä seitsenpäinen lohikäärme, vaan viisipäinen lohikäärme. Hieman toki itsekin epäilin, että 500 eurolla ei moista värkkiä löydy, mutta ehdottomaksi hintakatoksi laitoin tonnin. Tosihifisti tietysti aina ostaa vähän kalliimman laitteen kuin ensin ajatteli. Tai sitten paljon kalliimman. Itse en nyt kuitenkaan ole metsästämässä absoluuttista ääninirvanaa, vaan siistimpää tv-tasoa.

Rotel RC-1570


Oikeastaan hieman jopa yllätyin, että melko nopeasti ehdotettiin oikeanlaista laitetta, vieläpä levysoitinesiasteella varustettuna. Rotelin RC-1570 täyttää vaatimukset kevyesti, tosin niin se täyttää tv-tasoltakin kokonaisen hyllyn. Paikallinen hifiliike myy sitä 900 eurolla, joten hinnankin puolesta se on vielä ihan tavoiteltavissa. Laitteesta löytyy vieläpä samanlaiset balansoidut xlr-liittimet kuin Geneleceistänikin, mutta niiden käyttäminen tarkoittaisi myöskin kaapeliostoksia. Tosin ehkä nuo Hifiklubilta aikoinaan ostamani TARA-Labsit joutaisikin jo päivittää..

Project Maia


Ehdotuksia sateli lisää ja seuraava kiinnostava laite oli levysoittimistaan ehkä parhaiten tunnetun Projectin Maia. Maia on integroitu vahvistin, mutta siitä löytyy myös esivahvistinlähtö, tosin 3,5 mm audioplugilla toteutettuna. Pikku plugi tuntuu tietysti vähän epäilyttävältä, tai se ei ainakaan mahdollista samanlaista liintinpornoa kuin Rotelin kanssa voi harrastaa. Mayan eduiksi voidaan kuitenkin laskea pieni koko (mahtuu samalle hyllylle kuin PS4) ja lähes puolet edullisempi hinta. Laatulaite se tämänkin pitäisi olla. Myös Projectista löytyy levysoitinliitäntä. Sokerina pohjalla Mayassa on myös Bluetooth sellaista tarvitsevalle.

Laitteiden nokkimisjärjestys selviäisi varmasti parhaiten vertailevasti kuuntelemalla, mutta erot hinnassa ja koossa vetävät melko pahasti ainakin oman valintani Projectin suuntaan. Myös sen askeettinen design kiehtoo enemmän. Hifitouhuja selatessani törmäsin vieläpä esivahvistinversioon kyseisestä laitteesta, joka on muutaman kympin halvempi kuin integroitu versio. Valinta alkaa olla siis siltä myöten aika selvä, ellei sitten jotain ihan uutta mustaa hevosta ilmesty vielä kisaan. Procaster on jo unohdettu, se sitäpaitsi vaatisi erillisen levysoitinesiasteen.

Olen myös pohtinut, että pistäisin samalla Sanyon Plus-sarjan esivahvistimen jykevine päätteineen kiertoon. Sen kokoiselle ja tehoiselle yhdistelmälle ei taida olla ihan lähitulevaisuudessa käyttöä. Myös Beresford saa luonnollisesti lähtöpassit samalla, vaikka olenkin siihen ollut sangen tyytyväinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.