sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Gdansk - Bratsilava bussilla

Kesä lähestyy, vaikka ei siltä aina tunnukaan. Ja kesällä olisi tarkoitus rytkäistä "coast to coast" eli Puolan Gdanskista Kroatian Dubrovnikiin. Alkumatka onnistuu edukkaasti punaisilla kaksikerrosbusseilla.

vanha linja-auto parkissa
Linja-autossa on tunnelmaa.

Kesän liput ovat jo varattavissa Polskibussin sivustolla, joten ostin liput hyvissä ajoin, hinnat kun tuppaavat nousemaan mitä lähemmäs matkapäivää mennään ja suosituimmat vuorot voidaan kuulemma jopa myydä loppuun.

Gdanskista matkaan ensin Varsovaan, sieltä Krakovaan ja koska en halunnut tehdä kahta etappia saman päivän aikana, pysähdyn yhdeksi yöksi Katowiceen joka on kuulemma ihan mukava kaupunki sekin. Sieltä on sitten suora yhteys Slovakian pääkaupunkiin, Bratislavaan.

Halvin etappi maksoi 10 puolan zlotya, eli noin 2,5 euroa ja kallein 45 zlotyä eli reilu kympin. Ei siis juuri mitään. Matkustuksen taso vastaa kuulemma suomalaista Onnibussia ja autossa voi saada kahviakin. Budjettimatkaajalle Polskibus on siis ihan kelpo valinta ja autoissa on latauspistokkeet ja ilmainen wifi, joten ajan saa mukavasti kulumaan.

Bratislavasta eteenpäin joudun vaihtamaan ainakin firmaa, ellei jopa kulkupeliä. Polskibussin hinnoilla ei pääse Budapestiin ja juna on vain muutamia euroja bussia kalliimpi. Budapestista Zagrebiin on joka tapauksessa mentävä junalla. Kroatian pää on vielä vähän selvityksen alla.

En kuitenkaan laske kaikkea wifin varaan, joten hommasin Kiasmassa käydessäni jo vähän matkalukemistakin:

Kiasman paperikassi, Patti smithin kirja Ihan kakaroita ja tuoppi Fullers London bride olutta
Patti Smithin kirja irtosi Kiasma Shopista kympillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.