lauantai 4. heinäkuuta 2015

Menossa jonnekin

Kesäloma alkoi ja sääkin vaihteeksi hellii. Reissuvalmistelut alkavat myös olla viimeisillään, passi on uusittu hyvissä ajoin ja matkalukemista hommattu. Vaatetta ei näin kesällä kauheasti tarvitse, mutta sukat pitää olla kunnossa.

Tavaroita reissua varten
Liput, laput ja vähän lukemista.

Alun perin piti hankkia enimmäkseen digitaalista luettavaa, mutta erityisesti Elisa Kirja osoittautui kovaksi pettymykseksi. Toisaalta perinteinen paperikirja ei tarvitse sähköä ja halvat pokkarit voi reissun jälkeen pistää kiertoon. Taidan lisätä tuohon nippuun vielä työkaverin suositteleman Hemmingwayn Jäähyväiset aseille, sellainen kun näyttää tuossa kirjahyllyssä pönöttävän.

Vaikka ainakin Polskibussin autoissa pitäisi olla latauspistokkeet, hankin varoiksi myös lisäakun (vihreä mötikkä kuvassa). Niitä on markkinoilla jos jonkinlaisia, mutta kyseinen yksilö tarttui matkaan Lidlistä. Lisäakkua valitessa kannattaa huomioida ainakin latausvirta (output), 2 ampeeria on hyvä, kolmeakin olen joskus nähnyt. Virtaa olisi hyvä olla ainakin joku 3000–4000 milliampeerituntia, tämä täyttää molemmat vaateet ja maksoi vähän yli kympin.

Viime päivinä ei ole Suomessakaan kauheasti kaivannut takkia, mutta en ajatellut ottaa sellaista matkaan ollenkaan. Etelään päin mennessähän lämpenee, eikös juu. Iltaisin saattaa kuitenkin kaivata jotain muutakin kuin nestemäistä lämmikettä, joten hankin Varustelekasta ohuen villaneuleen joka sopii muutenkin hyvin itä-euroopan tunnelmiin.

Yksi tärkein reissaajan varuste on kuitenkin sukat. Puuvillasukkia ei tälle reissulle lähde. Ei edes huonokuntoisia yksilöitä, jotka voisi hylätä matkalle. Varustelekan merinosukat ovat erinomainen valinta, ne ovat jalassa oikein miellyttävät, eivätkä ala haista samalla lailla kuin puuvillasukat. Uutuutena myös ohuemmat, lyhytvartiset, mutta niitä ole tullut vielä kokeiltua, kaapissa on vielä jos jonkinmoista sukkaa. Sidoste Radical Sport Foot fit (jotain mainossukkia) on myös hyväntuntuinen sukka.

Usein tehdään se virhe, että panostetaan kyllä kenkiin, mutta sitten huonosti istuva ja nopeasti kostuva puuvillasukka tekee kävelemisestä epämukavaa. Itse olen aina kävellyt paljon, joten osaan arvostaa hyvää sukkaa. Varustelekan sukat eivät myöskään ole hinnalla pilattuja (toki kalliimpia kuin alemarkettien puuvillarätit), joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Loppujen lopuksi näin kesäaikaan reissuun tarvitsee aika vähän tavaraa, pikkutarpeita voi aina ostaa matkan varrelta. Usein hankinkin esimerkiksi pesuaineet sun muut vasta matkakohteesta. Tämän takia minulla on kaapissa nytkin muun muassa puolalaista deodoranttia.

JBL Clip lähtee myös luultavasti matkaan, vaikka enimmäkseen luultavasti mennään kuulokkeilla. Alunperin piti ostaa reissua varten uudet napit, mutta jo vuodesta 2011 uskollisesti palvelleet Skullcandy Titanit ovat osoittautuneet sitkeiksi tapauksiksi, eivät halua hajota tai hukkua millään (säilytyskotelo toki hävisi heti alkuunsa). Skullcandyt eivät vain täysin tyydytä vaativaa korvaani, joten kyllä ne on jossain vaiheessa saatava eläkkeelle.

minä ja selfietikku
Selfietikku!

Expertin avajaisista tuli ostettua myös edullinen selfietikku. Alunperin ostin sen vain sen takia, että irrottamalla siitä pään saisin iPhonen kiinni normi jalustaan. Mutta sitten työkaveri totesi Facebookissa, että kiva kun saadaan sellaisiakin kuvia missä olen itse. Taitaa siis kepukkakin lähteä matkaan.

Jotenkin tuntuu, että matkavalmisteluihin pitäisi panostaa vielä enemmän, mutta on tarkoitus mennä kevyellä kuormalla, nyt on kesä ja sehän on vaan kaksi viikkoa (vaikka kuulemma joku ottaa viikon reissua varten 14 paitaa). Loman aloitus lipsahti eilen Forten puolelle ja tänään olisi tarkoitus poiketa Puolalan puistossa, eli ei kai tässä sen kummempia. Liput ja laput kuntoon, leuka rintaan ja kohti itä-euroopan ehtymättömiä oluthanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.