lauantai 22. elokuuta 2015

Miksi tehdä muuta kuin voi höyryttää?

Höyryttäminen oli muotia joskus 80-luvulla ja taitaa taas nostaa suosiotaan. Itsekin ostin kattilaan sopivan höyrittimen puolittain heräteostoksena ja puolittain Lidlin mainoksen innostamana.

kattilaan sopiva höyritin
Höyryttimen voi löytää edullisesti kirpparilta.

Kun olin pieni, meillä kotona oli oikein höyrytyskattila, missä oli erillinen, irtonainen höyrytysosa. Itselläni on jo pari hyvää kattilaa, joten päädyin jo tilasyistä erilliseen höyryttimeen. Näitä näkee usein Ekotorilla, joten ei välttämättä tarvitse investoida uuteen.

Ja mitäs sitten höyryttäisi? Ajattelin aloittaa helposti nakeista. Nakit ja hodarisämpylät haimme Lidlistä, Dulanon pitkät nakit toimivat hodareissa oikein mainiosti. Sinapin kanssa päätin kokeilla jotain uutta ja hain Stockmannilta ruotsalaisen Johnny'sin Mango & Habanero -sinappia. Se osoittaitui erinomaiseksi valinnaksi olen sopivan makea ja tulinen.

Nakkien höyrytys meni ihan hyvin, mutta sämpylät eivät oikein mahtuneetkaan pieneen kattilaani, pitää kokeilla seuraavaksi isompaa. Lopputulos oli kuitekin huomattavasti parempi kuin mikrossa.

Hodareiden sanotaan olevan alunperin saksasta,
joten saksalainen nakki sopii mainiosti.
Hodari on minusta ihan toimiva purtava viikonlopun illanviettoon tai leffailtaan, helppo valmistaa ja erilaisilla nakeilla ja nausteilla siitä saa perusmikroeinestä kiinnostavamman. Kyllä näitä varmaan tulee höyryteltyä toisenkin kerran.

lopullinen annos oluen ja bataattiranskalaisten kera, taustalla maustepurkkeja.
Hodarin kaverina oli höyryolutta ja bataattiranskalaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.