keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Pro-Ject Hear it One kuulokkeet

Itävaltalainen Pro-Ject pyrkii Hear it One -kuulokkeillaan mukaan jakamaan kuulokebisneksen kakkua. Perinteisen näköiset luurit eivät asetu hinnaltaan ihan alimpaan kastiin, mutta noin satasen pyynnillä ne voivat päätyä muidenkin, kuin kovimpien kuulokefriikkien ostoslistalle.

Itse en ole viime aikoina juurikaan kuunnellut kuulokkeilla muuten kuin bussissa tai lentokoneessa korvanapeilla. Vähän paremmille kuulokkeille olisi kuitenkin aina silloin tällöin käyttöä ja sainkin Pro-Jectit testiin juuri sopivasti.

kuulokkeet laatikossaan
Hear it One on klassisen näköinen perusluuri ilman hienouksia

Pakkaus on vaatimaton, mutta ei niin vaatimaton mitä oli Maia Pre -esivahvistimessani. Kuulokkeista huomaa heti, että ne eivät ole mitkään halvat rimpulat, mutta toisaalta eivät ne ole erityisen ylellisetkään. Satasen kuulokkeiksi ne tuntuvat kuitenkin ihan hyvältä, kuvuissa on käytetty alumiinia ja johto on tekstiilipäällysteinen.

En ole käyttänyt suljettuja kuulokkeita pariin vuoteen, joten ensin ne tuntuivat melko ahdistavilta. Parin päivän jälkeen kuulokkeisiin kuitenkin ehti jo tottua. Tosin ihan täysin mukavilta ne eivät tuntuneet siltikään, pehmusteet ovat omiin korviini hieman pienet. Pro-Ject tarjoaa myös toista pehmustemallia, mutta siitä ei ole kokemusta.

hear it onen pehmuste
Pehmuste on vähän ahdas omalle korvalle.

Ääntä lähdin kokeilemaan iPhonella ja MacBook Pro -läppärilläni joiden kuulokeanto ei ole mitään huippuhifiä, mutta ihan ok kuitenkin. Ensi vaikutelma oli, että bassoa piisaa. Ihan liiaksi asti.

Muuten kuulokkeiden ääni on mukavan neutraali ja miellyttävä. Bussissa kuunnellessa basso ei enää myöskään häirinnyt juuri lainkaan, eli kuulokkeet tuntuisivat toimivan paremmin meluisassa ympäristössä. Monelta suunnalta olen kuullut, että liika basso on erityisesti suljettujen kuulokkeiden synti.

Yksi ajatus kuulokkeiden hankintaan oli käyttää niitä yöllä pelatessa ja leffoja katsellessa. Mutta vaikka tv-settini on sangen lähellä, alle 1,5 metriä, kuulokkeiden johto ei riittänyt sinne asti. Ja johtohan ei ole vaihdettavissa.

johdon pää ja sovite, kullatit liittimet
Kangaspäälysteisen johdon päästä löytyy 3,5 mm
audioplugi, mukana sovite.

Siirsin kuitenkin sohvaa sen verran, että pääsin pelaamaan Farcry nelosta. Pelimaailmassa tuhti basso ei haittaa yhtään ja äänimaisema piirtyy ympärille mukavasti. Kyllä näillä pelailisi jos johto ei olisi ongelma. Johdon takia en myöskään tehnyt tarkempaa tutkimusta Maia Pre:n kuulokeannosta musiikin kanssa.

Kuulokkeista jäikin hieman ristiriitainen maku suuhun. Erilaisilla pehmusteilla ne olisivat varmasti ihan mukavat, mutta johto on liian lyhyt kotikuunteluun. Se on itseasiassa aavistuksen verran liian lyhyt jopa työpaikkani iMacin kanssa.

Puhelimen ja läppärin kanssa ongelmaa ei ole, mutta kun kuulokkeet eivät taitu kokoon, ne ovat turhan isot kuljetettavaksi mukana. Jos tykkää käyttää kuulokkeita kotona läppärin tai älylaitteen kanssa, nämä ovat varmasti ihan hyvät kuulokkeet. Toisaalta vaihdettava johto ratkaisisi tämän ongelman.

Kuulokkeiden lisäksi paketista löytyi sovite isommalle, 6,3 mm audioliitännälle ja mikrokuituinen suojapussi.

Pro-Jectiä tuo maahan AH-Hifisystems.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.