keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

ResQ – pelasta lounas

Viime aikoina on taas puhuttu paljon ruokahävikistä. Erityisesti buffet-lounasta tarjoavissa ravintoloissa menee paljon ruokaa hukkaan. Tätä ongelmaa on lähtenyt ratkomaan ResQ-palvelu, joka lupaa pelastaa ruoan minkä hukka uhkaa periä.

Ei varsinaisesti tarvitse olla taloustieteen tohtori, tai edes maisteri keksiäkseen, että ylijäävä ruoka kannattaa myydä käypään hintaan. Aikaisemmin kysyntä ja tarjonta eivät kuitenkaan ole päässeet kohtaamaan. ResQ tuo helpostusta ongelmaan tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, ja nyt myös Turussa ja Jyväskylässä.

Mobiilisovellus pelastaa maailman


Nykyään lähes jokaisen taskusta löytyy älypuhelin. Vastaavan palvelun olisi voinut toki perustaa aikaisemminkin, mutta kukapa sitä jaksaisi tai ehtisi kytätä verkkosivua tai sähköpostia iltapäivisin ylijäämäruoan toivossa.

Mutta kun älyluuri piippaa taskussa ja ruutuun pompsahtaa ilmoitus, että ruokaa olisi pelastettavana, tarttuu moni herkästi tilaisuuteen. Niin herkästi, että ainakin Turussa parhaimman kuuloiset annokset menevät välittömästi kaupaksi.

Muutenkaan ruokaa ei tunnu jäävän pelastamatta, eli palvelu vaikuttaa toimivan. Alun parin kolmen ravintolan jälkeen alkaa Turun tarjonnassa olla jo valinnanvaraakin, kunhan ei vain jää liian pitkäksi aikaa kuhnimaan. Annokset maksavat yleensä kolmesta kuuteen euroa, silkasta hyväntekeväisyydestä ei siis ole kyse.

Homma toimii

ResQ iphone sovellus
Sovellus näyttää ravintolat ja
saatavilla olevat annokset.

Palvelua voi käyttää tietokoneen nettiselaimellakin, mutta parhaiten se kuitenkin toimii mobiilissa. Tällä hetkellä sovellus on saatavilla vain Applen iOS-käyttöjärjestelmälle, mutta Android-version luvataan olevan kehitteillä.

Ennen kuin pääsee tilaamaan, on myös luotava tunnus ja otettava käyttöön joku maksutapa. Maksut menevät ResQ:n kautta, joten heidän on helppo ottaa oma siivunsa välistä. Pääasia kuitenkin, että maksaminen on kuluttajalle helppoa.

Kun ruoka on ostettu, pitää se hakea ravintolasta tiettyyn kellonaikaan mennessä. Moni paikka säilyttää ruoan noudettavana kuuteen, jopa seitsemään asti, joten toimistotyöläinenkin ehtii saada murkinaa.

Ruoka


pasta bolognese styroks-rasiassa
Viiden euron pasta-annos "kyyditykseni" jälkeen.

Ruokaa ei voi mennä yleistämään, eri ravintoloista saa erilaista ruokaa ja annokset vaihtelevat päivittäin. Helsingin suunnalta olen kuullut, että annokset ovat olleet herkullisia ja ronskin kokoisia. Kahden annoksen otoskeskihajonnalla en ole vielä päässyt kokemaan ihan vastaavaa.

Itse palvelu on kuitenkin hyvä, toimiva ja erityisesti tarpeellinen. Omaa käyttöäni rajoittaa lähinnä se, että ravintolat sijaitsevat keskustan alueella eikä sinne ole aina muuta asiaa.

Jos on hyviä tai huonoja kokemuksia Turun ResQ:sta, niin heittäkää kommenttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.