lauantai 11. kesäkuuta 2016

Retkeilyvarusteita osa 1

Partioaikoina kaapeissa oli jos jonkinmoista rytkyä ja kampetta, mutta kummasti ne ovat vuosien saatossa kadonneet jonnekin. Nyt olen yrittänyt taas haalia kasaan uusia varusteita. Retkeilyvälinekauppojen hinnat hirvittävät, mutta onneksi Varustelekasta löytyy edullisesti metsäkelpoista kamaa.

saksalaisia armeijavaatteita
Edullista ja kestävää armeijaylijäämää.

En ole koskaan muutenkaan ollut mikään kalvo- tai erikoismateriaalifriikki. Riittää kun tavarat ovat yksinkertaisia, kestäviä, toimivia ja mielellään myös halpoja. Osa armeijavaatteista on myös ihan asiallisia arkikäytössäkin.

Kaapeissa alkaakin olla jo aika hyvin vihertävänharmaata kampetta, tärkeimmistä hankinnoista uupuu lähinnä kengät, mutta niistä lisää myöhemmin. Esittelen tässä kuitenkin nyt parit vaatekappaleet joiden olisi tarkoitus päästä tänä kesänä tositoimiin.

BW kenttäpusero


Päälimmäisenä kasassa on saksan armeijan kenttäpusero iloisessa maastokuosissa. Olen käyttänyt sitä ihan arkivaatteenakin, lähinnä silloin kun nahkatakki on liian kuuma, mutta jotain pitäisi päälle laittaa. Malli on istuva ja kangas vahvaa, mutta mikä parasta tämä pusero irtoaa ihan pikkurahalla. Tällaisen voi ostaa vaikka työtakiksi likaisempiin hommiin

BW T-paita, hellemalli


Seuraavana nipussa kesämallinen t-paita, tämäkin Saksasta. Ostin joskus 2009 raksalle työpaidoiksi BW:n vihreitä peruspaitoja, mutta tämä on vähän eksoottisempaa materiaalia. Käytettykin armeijapaita pitää muotonsa ja ne voi pestä kovissakin lämpötiloissa. Jos etsii hyvänmallista ja kestävää paitaa maanläheisissä väreissä, BW:n paidat irtoava pikkurahalla ja palvelevat varmasti monia vuosia. Lekan tuotekuvissa näkyvät tarran paikat ratkoin pois.

Bundesmarine palvelushousut


Nipun alimmainenkin vaate on saksasta, mutta vaihteeksi merivoimista. Kun nämä tulivat myyntiin, piti heti tilata etteivät ehdi loppua. Oikein hyvät, kevyet reisitaskuhousut, eivätkä edes näytä liian sotilaallisilta. Erikoisuutena näissä on 49 % Aramidia, joten kankaan pitäisi olla sangen tulenkestävää.  Hintaa näillä oli huimat 25 euroa, mutta jostain Fjällraveneista saa pulittaa kevyesti toista sataa.

saksalaisten housujen tuoteseloste
Koostumus on vähän eri kuin peruspöksyissä.


Nipun vaatteet maksoivat siis selvästi alle 40 euroa ja kestävät varmasti pitkään. Kengät taitavat olla ainoat, mihin tällä erää tulee upotettua kolminumeroinen summa.

Kylmän kesäillan varalle löytyy myös hyvä valikoima erilaisia villapaitoja, halvimmat ovat maksaneet alle 10 euroa ja menevät arkivaatteinakin. Sateen varalle löytyy upseerimallinen sadetakki, sadeviitta on harkinnassa.

Kunhan saan kengät hankittua, täytyy alkaa sisäänajamaan niitä ja suunnittelemaan tulevia reissuja. Jotain pitää varmasti vielä kyllä hankkia. Ja ei, en edelleenkään saa rahaa tästä. Mutta tykkään kyllä lekan ajatuksesta myydä hyvää halvalla tai ainakin edullisesti. Ja ylijäämää voi siinä mielessä ostella hyvällä omatunnolla, että ne ovat jo alkuperäisen elämäntehtävänsä suorittaneet, mutta silti kestävät paremmin kuin monet uudet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.